طراحی داخلی

طراحی داخلی
دنبال طراحی داخلی چه مکانی هستی؟

طراحی داخلی خانه ویلایی

طرحی داخلی ویلا

طراحی داخلی ساختمان مسکونی

طراحی داخلی پنت هوس

طراحی داخلی لابی

طراحی داخلی هتل

طراحی داخلی مطب و کلینیک

طراحی داخلی کافه رستوران

طراحی داخلی سالن آرایشی

طراحی داخلی بوتیک و فروشگاه

طراحی داخلی ساختمان تجاری

طراحی داخلی ساختمان اداری
منظور از طراحی داخلی چیست؟
هنر و علم ارتقای فضای داخلیِ ساختمان برای دستیابی به محیطی آرامشبخش و زیباتر برای افرادی است که از فضا استفاده می کنند. طراح داخلی کسی است که چنین پروژههای ارتقایی را برنامهریزی، تحقیق، هماهنگی و مدیریت می کند. طراحی داخلی یک حرفه چند وجهی است که شامل توسعۀ مفهومی، برنامهریزی فضا، بازرسی سایت، برنامه نویسی، تحقیق، ارتباط با ذینفعان یک پروژه، مدیریت ساخت و اجرای طرح است.
طراحی داخلی فرآیند شکل گیری و هماهنگی ویژگیهای زیبایی ساختمان از داخل، با هدف تأمین نیازهای لازم برای استفاده راحت از آن است.
طراحی داخلی چیست؟

طراحی داخلی یکی از شاخه های طراحی معماری است طراح داخلی اشراف کاملی بر پروسه طراحی معماری دارد کار طراح داخلی در آوردن فضا ها و فرم های داخلی ساختمان با تمرکز بر اصول طراحی معماری است طراح داخلی در صورت داشتن سر رشته از کارهای هنری و درک هنری بالا در خصوص چیدمان تزئینات داخلی نیز میتواند ورود کند اما فی نفسه طراح داخلی یک دانش آموخته رشته مهندسی معماری می باشد که علاوه بر داشتن ذوق و هنر زیبایی شناسانه بیش یا همان اندازه به جنبه های مهندسی فضاهای داخلی و کل ساختمان اشراف دارد چرا که در علم معماری تک تک اجزای یک بنا به یکدیگر مرتبط بوده و نمی توان به صورت جزیره ای عمل نمود
فرآیند طراحی داخلی از ایده تا اجرا به چه شکل میباشد؟

1. فاز صفر ( ایده پردازی ، طراحی کانسپت و طراحی مقدماتی):
فرایند طراحی با یک ایده ، مفهوم و کانسپت ذهنی آغاز میشود. در واقع ارزش یک طرح به ایدهای است که بر اساس آن شکل گرفته است که نشان دهنده قدرت ذهنی طراح پروژه شماست. معمولا فاز طراحی و تولید نقشه های فاز صفر بسیار زمان بر میباشد
2. فاز یک ( تهیه نقشه های معماری و شبیه سازی های سه بعدی و انیمیشن) :
مدارک ارائه شده در فاز یک شامل نقشه های دوبعدی( پلان مبلمان و اندازه گذاری، مقاطع، نماها، سایت پلان ) و تصاویر 3 بعدی ( یا رندرها) میباشد. رندرها با اعمال متریالهای واقعی ، نور طبیعی، شب و روز و طبیعت و بافت ساختمانی و پرسوناژ انسانی ارائه میشوند.
تیم طراحی مهندس هاله خدادادی ضمن مد نظر قراردادن دو عنصر زیبایی و عملکرد ( بر اساس استانداردهای موجود) و بر اساس سلیقه و خواستههای شما و همچنین نیازهای پروژه ( همچون ابعاد و …) مناسبترین طرح را ارائه میکند.
انیمیشن و تور مجازی( واقعیت مجازی 360 درجه ) در صورت سفارش در پکیج طراحی قابل ارائه خواهد بود.
3. فاز دو ( تهیه نقشه های فنی و اجرایی هماهنگ سازه ، معماری و تاسیسات):
فاز دو مرحلهای است که طراحی را به اجرا متصل میکند و از این رو اهمیت بسیار زیادی دارد. نقشههای فاز دو مدارک فنی هستند که با ارائه اندازههای دقیق، جزئیات یا دیتیلهای اجرایی، پیشنهاد مصالح و روش اجرا امکان ساخت طرح را میدهند.
این نقشهها شامل بزرگنمایی قسمتهای مختلف کار ، نوع مصالح و پوشش ها ، نقشه مبلمان ، تاسیسات الکتریکی و برق و نورپردازی، نقشه مکانیکی میباشند.
مراحل طراحی داخلی

1- گرفتن اطلاعات در خصوص خواسته های کارفرما
در این مرحله طراح، جدا از مشخص کردن سبک دکوراسیون، باید کلیه اطلاعاتی را که مربوط به خواستههای کارفرما یا سفارش دهنده است جمع آوری و آنها را به ترتیب اهمیت و اولویت فهرست نماید.
یکی از راههایی که میتوانیم سلیقه کارفرما را بدانیم این است که از کارفرما بخواهیم نمونه عکسهایی که دوست دارد را به ما نشان دهد تا ما با این کار متوجه میشویم که سبک کارفرما بیشتر در چه حوزهای هست. در صورتی که کارفرما عکسی نداشت شما به عنوان مهندس مشاور میتوانید چند نمونه عکس به کارفرما نشان دهید تا کارفرما ضمن آشنایی با انواع سبکهای طراحی داخلی، یکی را انتخاب کند.
نکته مهم نحو سؤال پرسیدن از کارفرما است؛ طراح باید سعی کند سوالات و نکات مهم را از زبان کارفرما بدست بیاورد و مهمتر از همه این است که یک گوش شنوا برای کارفرما باشد و نیازها و سلیقه کارفرما را کشف و استخراج نماید.
2- جمع آوری اطلاعات فنی
این مرحله شامل تهیه عکس و فیلم از محیط، مشخص کردن قسمتهایی که تعمیرات دارند ( تعمیرات اساسی و یا غیر اساسی) ، تعداد ساکنین و کاربران فضا و نحوه استفاده از فضا میباشد. به عنوان مثال آیا ساکنین بیشتر اهل جشن و مهمانی هستند و یا در خانه نیاز به اتاق کار دارند که در حالت اول باید فضای نشیمن را بازتر و بزرگتر در نظر گرفت و برای حالت دوم اتاق کار را بزرگتر طراحی کرد.
لازم به ذکر است گرفتن اندازهها و ابعاد برای تهیه نقشه ازبیلت و کلیه جزئیات فنی بایستی برداشت و مشخص شود، که این کار چند ساعت در محل پروژه زمان میبرد و بسیار مهم میباشد.
3- تمرکز بر روی طراحی و خلق اثر در ذهن
فاز دو مرحلهای است که طراحی را تا این مرحله طراح برای اثر خود تلاشی نمیکند، بلکه فقط اطلاعات مورد نظر را جمع آوری مینماید و از این پس باید با تمرکز لازم سعی کند اثر و طرح خود را در ذهن ایجاد نماید.
در واقع در این مرحله ایده پردازی و کانسپت دهی به پروژه صورت میگیرد و در صورت خلاق بودن طراح، اقدامات این مرحله هست که باعث میشود طراح کپی کار به حساب نیامده و پروژه را بصورت شخصی ساز برای کارفرماها طراحی کند.
4- پیاده نمودن طرح با دست آزاد
طراح در این مرحله که یکی از مراحل مهم طراحی است، باید طرح ایجاد شده در ذهن خود را با حداقل جزئیات بر روی کاغذ پیاده نماید. ضمن اینکه باید از هر وسیله و ابزاری که سبب از بین رفتن تمرکز وی شود اجتناب کند.
نکته دیگری که در این مرحله حائز اهمیت است این است که طراح اگر طرحی به نظرش رسید لازم است همان لحظه آن را پیاده کند و این توسط طراحی با دست آزاد ( اسکیس) امکان پذیر است.
5- وارد کردن طرح در نرم افزار به صورت دو بعدی
در این مرحله تمام جزئیات به صورت دقیق به کمک اصول نقشه کشی ترسیم میشود؛ طراح از نرم افزارهای اتوکد و یا REVIT برای ترسیم نقشه دو بعدی استفاده مینماید.
6- سه بعدی سازی و ارائه
در این مرحله طراح سعی میکند طرح خود را بیشتر با تکیه بر نقشههای سه بعدی و با زیباسازی آنها توسط رنگ، نور، بافت، قرار دادن موضوعات جنبی و…که به درک طرح، توسط مخاطب کمک مینماید، ارائه نماید، زیرا هدف، معرفی و ارائه طرح به کارفرما است.
با ارائه تصاویر و رندرهای 3 بعدی از کار و همینطور انیمیشن، کارفرما میتواند وضعیت نهایی پس از اجرا را کاملا تجسم نموده و در برخی موارد خصوصا در انتخاب رنگ اولیه خود تجدید نظر نماید و درخواست تغییر طرح را با اصول مهندسی و هنری داشته باشد. پس اهمیت ارائه مدل 3 بعدی و انیمیشن بسیار بالا بوده و میزان پشیمانی پس از اجرا را به کمترین حد خود میرساند.
7- کرکسیون و تحویل نقشه ها بصورت دو بعدی و سه بعدی
در این مرحله کارفرما کار را میبیند و اگر احتیاج به ویرایش و ایجاد تغییرات باشد تا دو نوبت از سوی طراح صورت میپذیرد.
روند طراحی داخلی شامل چه مواردی میشود؟
این مراحل و جزئیاتی که دارند در هر پروژه متفاوت است و ممکن است بسته به ذهن و سبک کاری طراح، موارد متفاوتی را شامل شود. اما به صورت کلی روند طراحی داخلی شامل مراحل زیر میشود:
- شناخت
- تجزیه و تحلیل
- برنامه نویسی
- بررسی قابلیتها و ظرفیتها
- کانسپت سازی
- طراحی و توسعه طرح اولیه
- مرحله تکنیکال
- مرحله تولید
- ساخت و ساز
روند انجام طراحی داخلی در گروه معماری مهندس هاله خدادادی چگونه است؟
- ۱. تماس با ما و دریافت مشاوره تخصصی کامل
- ۲. در قالب یک جلسه حضوری، با دیدن نمونه کارهای مختلف سلیقه و خواستههای شما توسط تیم طراحی ثبت میشوند
- ۳. بعد از عقد قرارداد، طراحی پروژه شما شروع میشود.
- ۴. پس از بازدید فنی و کارشناسی، طرح اولیه بصورت 3 بعدی به شما ارائه میشود و در صورت لزوم، تغییرات مورد نیاز مطابق خواستههای شما صورت میگیرد. (تا دو مرتبه حق ویرایش طرح برای شما محفوظ است)
- ۵. بعد از تائید طرح و جزئیات از جانب شما، تمامی اسناد و نقشههای طرح را مطابق قرارداد تحویل میگیرید.
- ۶. اجرای پروژه مطابق با طرح و براساس نقشههای اجرایی با بالاترین کیفیت و اصول مهندسی صورت می پذیرد.
طراحی داخلی به چند بخش تقسیم می شود؟
به طور کلی طراحی داخلی به دو بخش طراحی داخی مسکونی و طراحی داخلی غیر مسکونی تقسیم میشود که طراحی داخلی مسکونی شامل آپارتمان، ویلا، لابی و پنت هاوس میباشد. و طراحی داخلی غیر مسکونی یا اداری و تجاری شامل طراحی داخلی رستوران، کافه، هتل، سالن آرایش، مزون، بوتیک، مرکز خرید ، بیمارستان، موسسه و فروشگاه و … میباشد.
نکات مهم در طراحی داخلی
قبل از اجرای پروژه طراحی داخلی خود حتما به نکات و عوامل زیر دقت کنید:
1- راحتی و ارگونومی در طراحی داخلی
یکی از مهمترین نکاتی که در طراحی داخلی یک فضا وجود دارد، استفاده از ترکیبات و اجزایی است که راحتی را برای کاربران فراهم کند. فضایی که شما در آن زندگی میکنید و قصد دارید طراحی داخلی آن را به کسی بسپارید، باید از نظر رفاه و راحتی به طور کامل شما را تامین کند.
زمانی که از راحتی در طراحی داخلی صحبت میکنیم، منظور استفاده از لوازم، اجزا، رنگ ها، بافت ها، الگوها، مبلمان و هرچیز مناسب در فضای داخل خانه یا اداره است به طوری احساس خوبی به ما بدهد. اگر مبل شما ظاهر زیبایی داشته باشد اما هنگام نشستن بر روی آن، احساس خوبی نداشته باشید، بنابراین شما در خرید خود اشتباه کردهاید.
در طراحی داخلی، هر کاری برای ایجاد احساس راحتی و آرامش برای شما انجام میشود. اگر طراحی داخلی شما باعث آرامش شما نشود، پس چرا باید هزینه و زمان خود صرف ایجاد یک طراحی داخلی زیبا بکنید؟
در هنگام طراحی داخلی منزل یا محل کار خود علاوه بر زیبایی به کیفیت و راحتی وسایل خود توجه داشته باشید. این وسایل قرار است مدت زمان زیادی برای شما عمر کنند، بنابراین استفاده کردن از وسایل با کیفیت و در عین حال راحت، اهمیت زیادی دارد.
به عنوان مثال در هنگام خرید مبلمان و میز ناهارخوری مناسب برای فضای خود، علاوه بر سبک و رنگ آن، به راحتی آن نیز توجه کنید. شما قرار است اوقات خوشی را پشت میز و صندلی ناهارخوری خود داشته باشید، به همین خاطر اهمیت دادن به راحتی و ارگونومی وسایل میتواند مهم باشد.
همچنین در هنگام انتخاب رنگ باید توجه کنید که احساس خوبی را در شما ایجاد کند. به عنوان مثال استفاده از رنگ قرمز در هر محیطی از خانه نامطلوب است. چرا که این رنگ نشان دهنده و به وجود آورندهی هیجان است. در حالی که اتاق خواب، اتاق مطالعه یا هر فضای دیگر خانه برای به وجود آمدن آرامش برای شما میباشد.
استفاده از بافتهای خاص در پردهها، مبلمان و سایر وسایل پارچهای خانه یا اداره، میتواند بر راحتی تاثیرگذار باشد.
2- مواد و پوششها در طراحی داخلی
یکی دیگر از عوامل بسیار مهم در طراحی داخلی یک خانه یا فضا اداری، مواد و پوششهای مورد استفاده در آن فضا میباشد. استفاده از بافتها، مواد و مصالح مختلف برای طراحی داخلی خانه، میتواند نوع سبک، چیدمان و حس درون فضای شما را تعیین کند.
به عنوان مثال استفاده از چوب به محیط شما حسی زنده و طبیعی میبخشد که هر کسی آن را دوست دارد. به همین دلیل بسیاری از طراحان داخلی پیشنهاد میکنند بخشی از طراحی داخلی خانه، فضای اداری یا ملک تجاری خود را با چوب کامل کنید. ترجیحا در این فضا یک میز، گل و گیاه و تعدادی مجله یا کتاب قرار دهید تا افرادی که میخواهند در محیطی خاص استراحت کنند، بهترین بهره را ببرند.
همان طور که پیشتر گفتیم، طراحی داخلی شامل انتخاب طرحی برای ساختار داخلی یک فضا و همچنین چیدمان و دکوراسیون داخلی آن است. به همین دلیل انتخاب مواد و مصالح مناسب این فضا میتواند تاثیر زیادی در زیبایی فضای شما داشته باشد.
علاوه بر آن انتخاب پوششها نیز اهمیت زیادی دارد. پوششهای مورد استفاده در خانه یا هر فضایی، نشان دهنده بافت خانه است. به عنوان مثال پارچهای که برای مبلمان، پردهها، پتوی روی مبلی و غیره استفاده میکنید، بافت کلی خانه شما را تعیین میکند.
درک اندازه پروژه طراحی داخلی
طراحان داخلی قبل از این که یک پروژهی طراحی داخلی شروع شوند باید به برخی سوالات در ذهن خودشان پاسخ دهند.
- این پروژه طراحی داخلی از چه نوع و چه جنسی است و خواستهی کارفرما از من چیست؟
- هزینه پیشنهادی برای پروژه چقدر میباشد؟
- ویژگیهای ساختمان یا محیط مد نظر چیست؟
راهنمای انتخاب بهترین طراح داخلی
امروزه وجود فضای مجازی برای پیداکردن طراح مورد نظر هم فرصت و هم آسیب محسوب میشود چرا که تعدادی از طراحان خصوصا افراد تازه کار، طرحهای کارهای شرکتها و طراحان معروف را بعنوان رزومه کاری به کارفرما نشان میدهند. حتی ما شاهد افرادی هستیم که تحصیلات مرتبط ندارند اما در حال طراحی و اجرای پروژههای طراحی داخلی میباشد و به دلیل تبلیغات گسترده اتفاقا پرطرفدار هستند.
پس برای اطمینان بیشتر ابتدا از داشتن جواز قانونی کار و محل آن شرکت اطمینان حاصل نموده سپس خواسته خود را مطرح کنید، نمونههای کار مشابه را از آن شرکت و یا طراح ببینید و نهایتا قرارداد محکمی را بصورت حضوری (نه در کافه و لابی) با طراح مورد نظر ببندید.
یک طراح خوب حداقل یک جلسه مشاوره یک ساعته را برای پروژه شما اختصاص میدهد و از همان سوال و جوابها شما میتوانید به تسلط طراح مطمئن شوید.
سوالات متداول طراحی داخلی
معمولا شرکتها، طراحی را به صورت متر مربع محاسبه میکنند و هر طراح و یا شرکت قیمتهایی در چهار چوب کار خودشان را دارند که با توجه به متراژ و سبک طراحی، محاسبه میشود. اما آنچه که متداول است برای پروژههای مدرن و اداری متر مربعی صد هزار تومان و برای پروژههای کلاسیک و لوکس متر مربعی 250 تا 350 هزار تومان میباشد. اما به طور کلی هزینه طراحی داخلی در دفاتر مختلف معماری بصورت توافقی با کارفرما محاسبه میگردد.
معمولا 40 درصد کار در زمان عقد قرارداد و مابقی در زمان تحویل طرح و کلیه نقشهها پرداخت میشود .
تمامی سبکهای طراحی به نوبه خودشان منحصر به فرد میباشند ولی شما باید ببینید به چه سبکی علاقهمند هستید و از همه مهمتر اینکه فضای شما برای پیاده کردن کدام سبک مناسبتر است. به طور مثال مثلا برای سبک کلاسیک، به دلیل جزئیات و گچبری بیشتر و اندازه بزرگ مبلمان، متراژ بالاتری مورد نیاز میباشد.
تمامی سبکهای طراحی به نوبه خودشان منحصر به فرد میباشند ولی شما باید ببینید به چه سبکی علاقهمند هستید و از همه مهمتر اینکه فضای شما برای پیاده کردن کدام سبک مناسبتر است. به طور مثال مثلا برای سبک کلاسیک، به دلیل جزئیات و گچبری بیشتر و اندازه بزرگ مبلمان، متراژ بالاتری مورد نیاز میباشد.
یک طراح داخلی حرفهای در درجه اول باید مسلط به علم تخصصی طراحی و کانسپ دهی باشد و همینطور استاندارها را برای طراحی بهتر برای انواع فضاهای معماری بداند و در عین حال مقوله روانشناسی محیط را دانسته تا طرحش منجر به استفاده حداکثری ساکنین از فضاهای ایجاد شده و همراه با ایجاد حس آرامش و تعلق مکانی شود. نهایتا بایستی دارای ذوق هنری بوده و نکات علمی و فنی مقوله زیبایی شناسی ( رنگ و فرم و بافت و …) را در انتخاب و چیدمان متریال و مصالح رعایت نماید.
متاسفانه تعداد زیادی از مراجعین ما افرادی هستند که با در دست داشتن طرحهای غیر اصولی و نیمه کاره به دفتر ما مراجعه میکنند. زمانی این اتفاق میفتد که کارفرمایان پروژه خود را به افراد تازه کار سپردهاند چون آنها هزینه طراحی بسیار کمی را اخذ میکنند و یا طراح قبلی سواد علمی پایینی داشته و کپی کار بوده است.
در صورت مواجهه با این مشکل میتوانید پروژه خود را به یک شرکت طراحی با سابقه و متخصص بسپارید. لازم به ذکر است با دقت سوابق شرکت طراحی را بررسی نمایید و نمونه کارها را بصورت قبل و بعد ببینید که دوباره با این مشکل روبرو نشوید.